Mulţumim Iulianei Lako din comuna Cnead, judeţul Timiş pentru această reţetă.

Ingrediente
6 galbenusuri
12 linguri zahar
12 linguri ulei
12 linguri lapte
160 gr faina
praf de copt

Pentru umplutura
500 gr branza dulce de vaci
6 albusuri
4 linguri gris
zahar vanilat
120 gr zahar pudra
coaja rasa si zeama de lamaie
visine din compot

Mod de preparare

Se mixeaza galbenusurile cu zaharul pana devine spumos si isi schimba culoarea. Treptat, se adauga uleiul, se mixeaza in continuare adaugand si laptele. Dupa care se incorporeaza si amestecul de faina cu praful pentru copt. Se tapeteaza o tava cu hartie pentru copt, se toarna jumatate din compozitia obtinuta. Se pune in cuptorul preancalzit la 180 grade pentru 15 minute pana prinde o scoarta .

Intre timp se prepara umplutura. Branza de vaci bine scursa se zdrobeste cu furculita dupa care se amesteca incorporand zeama si coaja rasa de lamaie, grisul si zaharul. Se scoate tava din cuptor, se intinde uniform umplutura, se presara cu visine bine scurse. Se toarna peste compozitia ramasa si se niveleaza cu o spatula. Se pune tava din nou la cuptor aproximativ 30 minute. Cand este gata se scoate din cuptor si se lasa la racit. Dupa care se presara cu zahar pudra.

Loading...
Evaluează articolul