Gustul deosebit al prăjiturii uşoare cu căpşuni este unul pe care nu-l vei uita prea uşor. Reţeta este simplă şi nici nu ai nevoie de multe ingrediente.

Ingrediente pentru prăjitură uşoară cu căpşuni

Pentru blat:
100 g unt
150 g zahăr
2 ouă
200 g făină
1 linguriţă praf de copt
Pentru cremă:
150 g zahăr pudră
200 ml frişcă lichidă
200 g dulceaţă de căpşuni
Pentru decor:
200 g căpşuni

Mod de preparare prăjitură uşoară cu căpşuni

Pentru blat, freci untul moale cu zahărul. Adaugi ouăle şi omogenizezi. Pui făina cu praful de copt, amesteci, torni aluatul într-o tavă de tartă tapetată şi îl coci 30 de minute, la 180 ºC. Pentru cremă, baţi frişca rece cu zahărul până obţii o cremă. Peste blatul răcit întinzi dulceaţa de căpşuni şi acoperi cu crema de frişcă. Decorezi prăjitura cu căpşuni.

Loading...