Vei fi uimită de cât de simplu este să prepari această mâncare. Pui toate ingredientele – ciocănelele de pui şi legumele – într-o tavă, apoi o dai la cuptor. Chiar renumitul bucătar Jamie Oliver ne recomandă această reţetă, aşa că merită să o încerci!

Pui cu roşii şi bacon la cuptor – Ingrediente

1 legătură de busuioc proaspăt
1 căpăţână de usturoi
1 mână de măsline negre
1 ciabatta mică
8 pulpe superioare de pui sau ciocănele
2 mâini de roşii cherry
ulei de măsline
1 ardei roşu uscat
8 felii subţiri de bacon afumat
sare
piper

Pui cu roşii şi bacon la cuptor – Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregăteşti o tavă adâncă de copt, suficient de încăpătoare ca să aşezi toate bucăţile de pui într-un singur strat. Alegi frunzele de busuioc, desfaci căţeii de usturoi, scoţi sâmburii măslinelor.

Rupi pâinea (ciabatta) în bucăţi de mărime potrivită şi le aşezi în tavă, altături de pulpele de pui, roşii, frunzele de busuioc, căţeii de usturoi necurăţaţi şi măsline. Torni o cantitate generoasă de ulei, condimentezi cu sare şi piper negru măcinat, după gust, şi pui ardeiul iute.

Amesteci bine ca să se combine ingredientele, apoi reaşezi bucăţile de pui deasupra. Dai tava la cuptor şi întorci carnea după 30 de minute. După alte 30 de minute, aranjezi baconul deasupra bucăţilor de pui, astfel încât să le învelească, apoi dai tava la cuptor încă 15 minute, până când carnea este făcută şi cade cu uşurinţă de pe os. Poţi servi preparatul alături de o salată verde.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

Cea mai bună supă minestrone. Reţeta lui Jamie Oliver

Cel mai bun gulaş de vită. Reţeta lui Jamie Oliver

Aripioare de pui cu miere şi ghimbir. Reţeta lui Jamie Oliver

Supă de porumb. Reţeta lui Jamie Oliver

Supă de fasole şi păstârnac. Reţeta lui Jamie Oliver

Loading...