Pui la cuptor cu melasă de rodie şi seminţe de susan

1 pui la cuptor jpg jpeg

Cea mai simplă reţetă pe care o poţi încerca este puiul la cuptor. Astăzi îţi propunem, însă, o reţetă reinterpretată, cu rodie şi seminţe de susan.

Ingrediente necesare:

- un pui întreg de aproape două kilograme, tăiat în opt bucăţi - trei linguri de ulei de măsline extra-virgin - o linguriţă de seminţe de susan

- doi căţei de usturoi mari, bine zdrobiţi

- o linguriţă de fulgi de ardei iute

- o lingură de piure de roşii

- o linguriţă de melasă de rodie

- sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Amestecă toate ingredientele necesare pentru marinată, iar apoi unge puiul şi lasă-l la frigider pentru o oră.

Pune cuptorul la preîncălzit la 200 de grade Celsius.

Pune bucăţile de pui într-o tavă în care ai pus o folie de copt, unge-le cu ulei de măsline şi presară seminţele de susan. Lasă totul la cuptor 30 de minute, iar apoi întoarce bucăţile de pui şi mai lasă-le 10-15 minute, până sunt gata făcute.

Pentru a verifica dacă puiul este gătit, străpungeţi în partea cea mai groasă a coapsei - dacă curge un suc propriu, atunci puiul este gata.

Poftă bună!