Năutul este o planta leguminoasă bogată în proteine, fibre şi carbohidraţi buni. În plus, este foarte gustos, aşa că trebuie să pregăteşti şi tu această reţetă.

 

 

Ingrediente

  • 1 pui (1,5-2 kg)
  • 1 conservă năut
  • 1 praz
  • 1 lingură ulei
  • sare, după gust
  • piper boabe, după gust
  • 1 linguriţă boia dulce
  • 4 căţei usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml suc de roşii

Speli puiul şi îl condimentezi la exterior şi în interior cu sare şi boia dulce.

Cureţi prazul şi usturoiul, le toci şi le căleşti 4-5 minute în ulei. Adaugi năutul scurs şi mai ţii pe foc 2-3 minute. Laşi compoziţia la răcorit, umpli puiul apoi îl sigilezi cu scobitori.

Îl pui într-o tavă cu pereţi înalţi, torni sucul de roşii, vinul, adaugi boabe de piper, după gust şi dai la cuptor 1 oră si 20 de minute, la foc mediu.

Dacă eşti vegan, iată o reţetă cu năut perfectă pentru tine

 

FOTO: Shutterstock

Loading...