Pulpă de raţă cu mar şi dovleac caramelizate

1 rata jpg jpeg

Mâncarea trebuie să fie gustoasă şi rafinată. Chef Silvian Scornea a creat pentru cititoarele „Click! Poftă bună!“ această reţetă deosebită, pe care vă invităm să o încercaţi în bucătăria de acasă.

Ingrediente

  • 1 pulpă raţă (250 g)
  • 1 măr
  • 50 g dovleac plăcintar
  • 1 lingură zahăr
  • 20 g unt
  • sare, după gust
  • piper, după gust

Pentru decor

  •  coacăze roşii

Speli pulpa de raţă, o usuci cu şervete de hârtie, apoi o condimentezi cu sare şi piper. O dai la cuptor, la 160 °C, o oră pe baie de aburi.

Cureţi mărul de cotor şi de seminţe şi îl tai felii. Cureţi dovleacul de coajă şi îl feliezi, apoi le pui într-o tigaie antiaderentă, împreună

cu untul şi le rumeneşti 2-3 minute. Adaugi zahărul şi laşi la caramelizat încă 2-3 minute. 3Serveşti pulpa de raţă cu garnitura de măr

şi dovleac caramelizate, cu coacăze roşii şi decorată după imaginaţie.

FOTO: Sorin Stana