O reţetă clasică din bucătăria franceză, Quiche Lorraine este o tartă practică şi nu foarte scumpă pe care ar trebui să o stăpâneşti şi tu. Unde mai pui că este plină de bacon şi are o savoare inconfundabilă? Iată reţeta:

Ingrediente: 

420 g de făină 

150 g unt

1 gălbenuş

2 linguri zeamă de lămâie

1 lingură apă rece

Pentru umplutură:

2 linguri ulei de măsline

1 ceapă

195 g felii de bacon

3 ouă

300 ml smântână lichidă

125 ml lapte

120 g brânză gruyere

 

 

Mod de preparare:

 

Prepară aluatul: cerne făina într-un bol şi pune untul tăiat cubuleţe foarte rece. Frământă puţin, adaugă gălbenuşul, zeama de lămâie şi suficientă apă cât să se cobine ingredientele într-un aluat omogen. Frământă şi acoperă aluatul apoi bagă-l la frigider. 

Preîncinge cuptorul la 200 de grade. 

 

Pune aluatul în forma de tartă şi coace-o 10 minute. Las-o la răcit. Încinge ulei într-o tigaie şi găteşte ceapa tocată mărunt şi baconul la fel. Pune baconul şi ceapa peste coaja de tartă coaptă. 

Bate ouăle într-un bol, smântâna, brânza şi laptele. Pune amestecul în tartă şi coace pentru 35 de minute. Lasă 5 minute la răcit după ce ai scos tarta din cuptor. 

Loading...