O combinaţie clasică, dar cu ceva în plus. Merele dulci-acrişoare echilbrează perfect acest preparat, atât varza acră, cât şi carnea roşi de raţă.

 

Ingrediente

4 pulpe de raţă 

1 varză murată mică (1,2 kg)

2 mere

1 ceapă 

3 linguri ulei

1 linguriţă boia iute 

1 linguriţă coriandru măcinat

1 linguriţă boia dulce  

1 linguriţă miere, opţional

2 linguri sos de soia 

sare 

piper măcinat

piper boabe

 

 

Pentru marinadă, amesteci într-un bol sosul de soia, boiaua iute, cea dulce, coriandrul măcinat, sarea şi piperul după gust şi, dacă doreşti, mierea. Transferi pulpele în bol, le ungi cu marinată şi le dai la frigider peste noapte. 

Preîncălzeşti cuptorul la 170 ºC şi tai varza murată fideluţă. Încingi uleiul într-o cratiţă şi sotezi ceapa tocată mărunt 2-3 minute, la foc mic. Adaugi varza scursă bine de lichid, asezonezi cu piper boabe, amesteci şi laşi sub capac 20 de minute, la foc potrivit. Transferi varza într-o tavă cu pereţi înalţi, adaugi mărul tăiat felii şi pui deasupra pulpele de raţă. 

Dai tava la cuptor o oră şi 30 de minute, până ce carnea este bine pătrunsă. Serveşti preparatul cald şi îl decorezi după imaginaţie.

FOTO Shuterstock