Sunt gustoşi şi simplu de preparat, de aceea sunt potriviţi pentru zilele pline în care vrei să-ţi răsfeţi prietenii şi familia.

De ce ai nevoie ca să faci ravioli cu brânză şi legume:

Pentru aluat:

● 250 g făină

● 125 g unt

● 1 gălbenuş

● 1 praf de sare

Pentru umplutură:

● 2 căţei usturoi

● 1 ceapă
● 1 ardei gras roşu

● 1 ardei gras galben

● 2-3 linguri ulei
● sare

● piper

● rozmarin

● 250 g brânză feta

Cum prepari ravioli cu brânză şi legume, pas cu pas:

Pasul 1

Pentru aluat, amesteci făina cu untul, gălbenuşul, sarea şi cu puţină apă. Frămânţi energic până obţii un aluat omogen. Îl aduni într-o bilă, îl înfăşori într-o folie alimentară şi îl dai o oră la frigider.

Pasul 2

Pentru umplutură, toci ceapa şi usturoiul mărunt. Cureţi ardeii de seminţe şi de nervuri şi îi tai mărunt. Pui legumele la călit în ulei încins, la foc mediu. Potriveşti gustul cu sare, piper şi rozmarin. Când sunt gata, le dai deoparte, la răcit.

Pasul 3

Scurgi brânza feta şi o amesteci cu legumele.
Scoţi aluatul din frigider, îl întinzi cu sucitorul şi decupezi cercuri cu gura unui pahar. În mijlocul fiecărui cerc aşezi o linguriţă de compoziţie, îndoi şi presezi marginile cu furculiţa.

Pasul 4

Prăjeşti ravioli în ulei încins, pe ambele părţi, până se rumenesc. Îi scoţi şi îi aşezi pe şerveţele absorbante. Îi serveşti cu sosul preferat.

Loading...