Aromele Italiei se exprimă cel mai bine prin simplitate: câteva condimente, puţin ulei, puţin spanac şi o mână de ravioli ori tortellini şi cina e gata.

Ingrediente

1 pungă de ravioli ori tortellini cu brânză
6 linguriţe ulei de măsline
4 căţei de usturoi, pisaţi
sare
piper
500 g spanac congelat
1/2 cană apă
1/4 cană parmezan răzuit

Mod de preparare

Pui apă la fiert într-o oală mare şi prepari pastele potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Între timp, încingi 2 linguriţe de ulei într-o tigaie la flacără medie. Adaugi usturoiul şi amesteci. Laşi pe foc 30 de secunde. Adaugi sare, piper după gust, spanacul şi apa. Laşi pe foc, amesteci din când în când, timp de 5-7 minute. Împarţi în 4 boluri, pui pastele deasupra şi pui câte o linguriţă de ulei din cel rămas peste fiecare porţie. Serveşti imediat cu parmezan răzuit.

Loading...