Tradiţia spune că este bine ca în noaptea de Noul An să mănânci peşte. Fie că e vorba de un antreu sau de un fel principal, v-am pregătit câteva reţete cu care să vă desfătaţi de Revelion.

Dificultate mică/Preparare: 1 h/6 porţii

Ingrediente:

6 medalioane de ştiucă

200 ml bere

3 linguri ulei

sare, piper

1 kg cartofi

rozmarin

felii de lămâie, pentru servit

Mod de preparare:

Bucăţile de ştiucă le dai cu sare şi piper, după gust. Le aranjezi într-o tavă cu hârtie de copt şi le stropeşti cu bere. Cureţi cartofii, îi feliezi, potriveşti gustul cu sare, piper şi-i stropeşti cu ulei. Pui cartofii printre bucăţile de peşte. Deasupra presari rozmarinul mărunţit. Dai tava la cuptorul preîncălzit, la 180 °C, 35 de minute.

Serveşti peştele alături de cartofii rumeniţi şi cu felii de lămâie.

FOTO: PROFIMEDIA

Loading...