A venit toamna cu perele ei dulci, zemoase, moi şi aromate şi ar fi păcat să nu pregăteşti şi o mâncărică gustoasă din ele. Îţi prezentăm o reţetă de cotlete de porc cu pere testată de noi. Şi nouă ne place!

Reţetă de cotlete de porc cu pere

Ingrediente

  • 1,5 kg de cotlete de porc fara os, feliate la 1,5 cm grosime
  • o para curatata, fara samburi si taiata pe lungime in 8 felii
  • 150ml de vin alb
  • o bucata de ghimbir lunga de 3 cm, curatata si taiata julien
  • 2 lingurite de amidon de porumb amestecat cu 2 lingurite de apa
  • 4 fire de ceapa verde tocata marunt
  • 230 ml de zeama de supa de pui
  • 2 linguri de zahar
  • 3 linguri de otet de vin
  • 2 lingurite de ulei de rapita
  • piper, dupa gust
  • sare, dupa gust

Mod de preparare

 
Condimentează carnea cu sare şi piper. Încinge uleiul în tigaie, la foc mediu.
Găteşte carnea câte 3 minute pe fiecare parte, până se pătrunde. Scoate-o apoi pe farfurie şi păstreaz-o caldă. 
Scurge grăsimea, pune oţet şi zahăr în tigaie şi amestecă până la dizolvare, pe foc mediu, până când are culoare închisă (20 secunde).
Adaugă vin şi fierbe la foc mic. Adaugă zeama de supă, pere şi ghimbir. Fierbe 5 minute.
Adaugă ceapa verde şi fierbe 2 minute. Perele trebuie să fie moi.
Adaugă amestecul cu amidon şi găteşte până la îngroşare. 
Dă focul mic şi pune sos peste carnea de porc. Amestecă până se acoperă carnea. Poftă bună!
 
 
Loading...