Reţetă de porumb cu bacon şi smântână
Vrei o garnitură sau, de ce nu, o gustare la prânz, care se face în 5 minute? Atunci avem această reţetă de porumb cu bacon şi smântână fix pentru tine!
Reţetă de porumb cu bacon şi smântână
Ingrediente 4 porţii
- 1 conservă porumb (285 gr scursa)
- 1/2 ceapă mai mică
- 1/3 ardei gras roşu
- 100 gr bacon
- 2 fire pătrunjel
- 2 fire ceapă verde
- 2 linguri smântână grasă (25-30% grăsime)
- 2 linguri lapte
- sare, după gust
- piper negru, după gust
- chili, după gust
Lasagna cu legume: reţeta perfectă a lui Cezar Munteanu
Mod de preparare
Se taie baconul cubuleţe sau fâşii. Se pune în tigaie şi se găteşte la foc mic, apoi se măreşte treptat până e crocant.
Se pune pe o farfurie cu şerveţel de hârtie, să absoarbă grăsimea. Păstraţi în tigaie doar 2 linguri din grăsimea de la bacon.
Se pune în grăsime ceapa şi ardeiul cubuleţe. Se călesc până când se înmoaie.
Se scurge porumbul şi se adaugă în tigaie, se mai căleşte 5 minute până porumbul se încălzeşte. Se condimentează, după gust.
Se ia tigaia de pe foc şi se adaugă smântâna şi lapele. Se amestecă până devin un sos.
Se adaugă baconul, ceapa verde rondele şi pătrunjelul fin. Se mai sărează după amestecare.
Se serveşte cald şi se şi poate reîncălzi. Poftă bună!
Trufe de ciocolată: o reţetă recomandată de chef Andrei Ţandără