În prezent, Andrei Ţandără creează gusturi şi poveşti în bucătăria Spoonful, dar are o lungă istorie în bucătărie, domeniu în care activează de mai bine de 15 ani. Încearcă şi tu această reţetă de trufe de ciocolată, un desert fin, care va fi iubit de toată lumea!

 

Ingrediente

  • 450 g ciocolată
  • 300 g smântână dulce
  • 30 g cacao
  • 9 g mentă
  • 60 ml brandy
  • 150 g unt
  • 150 g fulgi migdale
  • 45 g zahăr

Pui într-un bol ciocolata cu smântâna, untul, brandy-ul şi menta şi topeşti pe baie de aburi. Verşi conţinutul într-o tavă de cuptor şi o dai la rece, aproximativ 2 ore. Între timp, la foc mare, prăjeşti migdalele şi le caramelizezi cu zahărul. Le laşi la răcit, apoi le zdrobeşti şi le pui pe o farfurie.

Scoţi tava din frigider şi din conţinut, cu ajutorul unei linguri, formezi bomboane pe care le dai, după gust, prin cacao sau prin migdalele zdrobite.

 

FOTO: Sorin Stana

Loading...