Odată cu venirea primăverii ţi-am pregătit o surpriză! Număr de număr te vei întâlni în revistă cu delicioasele reţete, simple şi uşor de preparat, ale tânărului şi talentatului chef Andrei Ţandără. Andrei este bucătarul emisiunii Click!Poftă bună!, care se difuzează în fiecare sâmbătă, de la ora 11.30, la Prima TV.

Trufe de ciocolată

trufe de ciocolata

Ingrediente:

450 g ciocolată
300 g smântână dulce
30 g cacao
9 g mentă
60 ml brandy
150 g unt
150 g fulgi migdale
45 g zahăr

Mod de preparare:

Pui într-un bol ciocolata cu smântâna, untul, brandy-ul şi menta şi topeşti pe baie de aburi. Verşi conţinutul într-o tavă de cuptor şi o dai la rece, aproximativ 2 ore. Între timp, la foc mare, prăjeşti migdalele şi le caramelizezi cu zahărul. Le laşi la răcit, apoi le zdrobeşti şi le pui pe o farfurie. Scoţi tava din frigider şi din conţinut, cu ajutorul unei linguri, formezi bomboane pe care le dai, după gust, prin cacao sau prin migdalele zdrobite.

Pulpe de pui pe pat de spanac

Pulpe de pui pe pat de spanac

Ingrediente:

3 pulpe pui cu os
15 g usturoi
9 g rozmarin
90 g bacon
450 g spanac
45 g unt
3 g chilli
30 ml ulei
6 g sare
2,4 g piper

Mod de preparare:

Dezosezi partea inferioară a pulpei, apoi tragi carnea de pe ciocănel ca să-ţi rămână osul sus şi carnea jos. Prepari o marinată din usturoi, rozmarin, chili, ulei, sare şi piper. Ungi pulpele cu ea, apoi le înfăşori pe fiecare în parte în feliile de bacon şi le dai la cuptorul încins pentru 30 de minute. Între timp sotezi spanacul curăţat şi spălat, în unt cu usturoi, sare şi piper. Scoţi pulpele şi le serveşti pe pat de spanac.

Sendviş cu friptură

Sendvis cu friptura

Ingrediente:

6 felii pâine secară
300 g antricot vită feliat în 3
15 g muştar
24 g rucola
3 felii caşcaval
15 g capere sau castraveţi muraţi tăiaţi
9 ml ulei
3 g sare
3 g piper

Mod de preparare:

Prăjeşti pâinea în puţin ulei, o scoţi şi pui feliile de antricot de vită. Ţii la fript 3-4 minute pe o parte, apoi le întorci pe cealaltă parte, aşezi pe fiecare bucată de carne câte o felie de caşcaval şi acoperi vasul şi le mai găteşti încă 3-4 minute şi opreşti focul. Ungi feliile de pâine cu muştar, aşezi rucola, caperele sau castraveciorii mărunţiţi, carnea cu caşcavalul, iar deasupra aşezi celalată felie de pâine. Procedezi la fel până termini toate ingredientele. Serveşti cald la micul dejun.

FOTO Sorin Stana

Loading...