Falafelul este preparat din năut sau din boabe de fasole fava, iar gustul său poate fi personalizat prin folosirea de condimente şi ierburi aromatice. Practic, îl poţi face aşa cum îţi doreşti. În Egipt, Siria sau Israel este unul dintre cele mai consimate feluri de mâncare, fiind vândut la orice colţ de stradă. La nivel internaţional este preferat de vegetarieni.

Ingrediente:


500 g boabe de năut
1 ceapă
4 căţei de usturoi
pătrunjel
3 linguri făină
2 linguriţe coriandru măcinat
2 linguriţe sare
1/2 linguriţă piper
1 linguriţă cardamom

Mod de preparare:

Pentru început, trebuie să laşi năutul la înmuiat, în apă rece, peste noapte. Apoi, pune-l într-un blender alături de ceapă, făină, pătrunjel, cardamom, coriandru şi usturoi.

Adaugă câte o lingură de apă pe rând şi mixează până obţii o pastă nu foarte fină.

Scoate amestecul şi începi să formezi biluţe. Dacă amestecul e prea moale, mai adaugă făină, dacă e prea tare, adaugă puţină apă.
Gustă din pastă pentru a vedea dacă are suficientă sare şi piper. Lasă amestecul la frigider pentru o oră şi apoi formează biluţe şi prăjeşte-le în 2 linguri de ulei.

Scoate biluţele pe şerveţele absorbante şi apoi serveşte chifteluţele de falafel. 

Loading...