Dacă vrei să-ţi aminteşti de copilărie şi de preparatele pe care ţi le făcea bunica atunci încearcă această reţetă de ostropel de pui, care este super delicioasă şi se găteşte şi rapid.

Pentru a pregăti această reţetă de ostropel de pui ai nevoie de:

- un kilogram de carne de pui (piept sau pulpe)
- două cepe medii
- 150 de grame de roşii decojite în suc de roşii
- 4-5 căţei de usturoi
- o frunză de dafin
- două linguri de oţet din vin
- sare şi piper, după gust.

Mod de preparare:

Pentru a pregăti această reţetă delicioasă trebuie să tai carnea în bucăţi mari, iar apoi spal-o şi tapeteaz-o cu un prosop de bucătărie. Pune-o la prăjit într-o tigaie încinsă, cu ulei, iar între timp toacă ceapa, usturoiul şi roşiile sub formă de cubuleţe.

Când puiul s-a prăjit, adaugă ceapa tocată şi un praf de sare, după care stinge cu puţină apă. Aşteaptă să fiarbă înăbuşit, până e gata carnea, iar ceapa se înmoaie.

Pune apoi roşiile tăiate cubuleţe, sucul de roşii, usturoiul tăiat mărunt, frunza de dafin şi o jumătate de ceşcuţă de apă în care s-a diluat oţetul. Condimentează cu sare şi piper.

Ostropelul de pui se acoperă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, până ce carnea se înmoaie şi sosul scade şi se leagă puţin.

Poftă bună. 

 

Loading...