După mulţi ani petrecuţi în Paris, Nicolai Tand a revenit în România şi a deschis unul dintre cele mai appreciate restaurante cu specific francez: La Cantine de Nicolai, din Bucureşti. „Aplicăm principiile bucătăriei franceze: mâncăruri rafinate, din ingrediente de foarte bună calitate, feluri clasice, preparate în stilul prsonal“, spune Nicolai, care a creat pentru cititorii „Click! Poftă bună!“ această reţetă deosebită: peşte pe pat de legume.

 

Ingrediente
  • 400 g file biban de mare
  • 50 ml ulei de măsline
  • 200 g mazăre verde sau congelată
  • 100 g bob proaspăt
  • 40 g morcovi
  • 40 g cartofi
  • 40 g bacon
  • 110 g unt
  • 10 g făină
  • 50 ml supă de legume
  • 2-3 frunze lăptucă sau salată romană
  • sare, piper
Topeşti 10 g de unt la foc mic, pui făina şi amesteci rapid pentru a obţine un rântaş. Topeşti restul de unt la foc mic, torni supa de legume şi aduci la punctul de fierbere. Încorporezi 5 grame de rântaş, amesteci până se îngroaşă sosul şi stingi focul.
 
Tai baconul cubuleţe şi îl tragi la tigaie până devine arămiu. Îl pui în sosul de unt şi-l mai dai într-un clocot.
 
Tai morcovii şi cartofii cubuleţe. Îi fierbi 3 minute în apă cu puţină sare, apoi îi scoţi într-un vas cu apă cu gheaţă. 
 
 
Fierbi mazărea şi bobul în apă cu sare, 5-7 minute, le scoţi într-un vas cu apă cu gheaţă.
 
Scurgi toate legumele,  le pui în sosul de unt, condimentezi cu sare şi piper, după gust. Le laşi deoparte.
 
Speli fileurile de peşte, le usuci şi le presari cu sare. Le prăjeşti în ulei, câte 2 minute pe fiecare parte, mai întâi pe partea cu pielea.
 
Înainte de servire, adaugi funzele de salată rupte în sosul de unt. Aşezi fileurile pe un pat de legume şi decorezi după  imaginaţie.
 
FOTO: Sorin Stana
Loading...