După mulţi ani petrecuţi în Paris, Nicolai Tand a revenit în România şi a deschis unul dintre cele mai appreciate restaurante cu specific francez: La Cantine de Nicolai, din Bucureşti. „Aplicăm principiile bucătăriei franceze: mâncăruri rafinate, din ingrediente de foarte bună calitate, feluri clasice, preparate în stilul prsonal“, spune Nicolai, care a creat pentru cititorii „Click! Poftă bună!“ această reţetă deosebită: supă-cremă de ceapă.
 
Ingrediente
 
  • 200 g ceapă albă
  • 200 g cartofi albi
  • 5 ml ulei de măsline
  • 200 ml supă de pui sau de legume 
  • 50 ml smântână lichidă (15% grăsime)
  • 20 g parmezan 
  • 100 g creveţi decorticaţi
  • 2 foi plăcintă 
  • 50 g emmentaler ras
  • ulei, pentru prăjit
  • sare, piper
Cureţi ceapa, o tai cubuleţe şi o căleşti în ulei, la foc mic, până devine translucidă. Adaugi cartofii tăiaţi cubuleţe, continui să găteşti 5 minute, apoi torni supa şi fierbi încă 25 de minute. La final, adaugi smântâna, parmezanul ras, potriveşti gustul de sare şi piper şi pasezi supa cu un blender.
 
Tai foile de plăcintă în fâşii lungi, apoi împachetezi creveţii spălaţi şi uscaţi, astfel încât să obţii mici rulouri. Îi prăjeşti în ulei până se rumenesc.
 
Pui supa în farfurii, presari emmentaler ras şi o gratinezi 2-3 minute la cuptor. Serveşti cu creveţi şi decorată după imaginaţie. 
 
FOTO: Sorin Stana
Loading...