Reţetă originală de pandişpan cu prune

1 captura de ecran din 2019 08 13 la 14 57 04 png png

Un desert de vară, răcoros şi delicios pe care îl poţi prepara cu tot felul de fructe de sezon. Îl poţi încerca cu piersici, zmeură, căpşuni, caise sau nectarine. Alegerea îţi aparţine iar noi îţi garantăm că va fi delicios.

Ingrediente:

10 oua 300 g zahar  250 g faina 00 1 praf de sare 1 esenţă vanilie

10 prune

Mod de preparare: 

Separă albuşurile de gălbenuşuri. Bate gălbenuşurile cu sarea, iar albuşurile spumă tare, apoi adaugă zahărul. Continuă să amesteci până zahărul este dizolvat şi obţii o spumă tare. Adaugă albuşul peste gălbenuş şi bate uşor cu o spatulă. Adaugă vanilia şi făina cernută. Amestecă uşor ca să nu se lase amestecul. Taie prunele în jumătăţi. Pune aluatul într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi din loc în loc pune jumătăţile de prune. Bagă la cuptor pentru cam 30-40 de minute la foc mediu. Scoate şi lasă să se răcească apoi pudrează cu zahăr pudră.