Cu toţii iubim o porţie sănătoasă de gulaş tradiţional, făcut după reţeta veche. Îţi prezentăm reţeta tradiţională de gulaş, făcut în tihnă, cu multe condimente şi carne fragedă.

 

De ce ai nevoie pentru gulaş: 

600 g carne de vită
1 ceapă
5 căţei de usturoi
3-4 linguri ulei
3 morcovi
2 ardei graşi
400 g cartofi
2 linguri făină
1 linguriţă boia de ardei dulce
1 linguriţă boia de ardei afumată
piper
2 frunze de dafin
2 frunze cimbru
90 ml vin roşu
500 ml supă de carne
85 g pastă de tomate
Cum se prepară gulaşul


Mod de preparare:

Combini boia de ardei dulce cu cea afumată, adaugi piper, frunzele de dafin şi cimbrul. Încingi uleiul în tigaie şi rumeneşti carnea de vită tăiată cubuleţe, apoi o scoţi şi aşezi în loc cepele tocate şi le ţii pe foc până când devin sticloase, apoi pui făina şi condimentele, amesteci şi mai ţii pe foc un minut, după care torni vinul, supa şi pasta de tomate.

Adaugi carnnea în oală şi laşi la fiert aproximativ o oră, după care adaugi legumele tocate şi mai ţii pe foc alte 45 de minute, până când legumele s-au pătruns. Dacă mai este nevoie, mai adaugi apă caldă în timpul fierberii.

Loading...