Aripioare de pui cu miere şi ghimbir. Reţeta lui Jamie Oliver

Aripioare de pui cu miere si ghimbir jpeg

Cui nu-i plac aripioarele de pui picante? Jamie Oliver, renumitul bucătar şi realizator TV, ne oferă un secret: pentru a obţine aripioare gustoase şi uşor crocante, marinează-le peste noapte şi lasă-le un timp la temperatura camerei înainte să le prepari pe grătar.

Aripioare de pui cu miere şi ghimbir. Reţeta lui Jamie Oliver - Ingrediente

25 de aripioare de pui

Pentru marinata de miere şi ghimbir

5 cepe verzi, tăiate fin 5 linguri de miere 2 linguri sos de soia 1 ardei iute (chili) roşu, feliat 1 bucăţică de ghimbir de 1-2 cm, dată prin răzătoare 4-5 crenguţe de cimbru, cu frunzele alese.

Aripioare de pui cu miere şi ghimbir. Reţeta lui Jamie Oliver - Mod de preparare

Amesteci într-un bol toate ingredientele pentru marinată, ca să obţii un sos lipicios şi consistent. Aşezi toate aripioarele de pui într-o tavă mare, deloc adâncă, într-un singur strat. Torni marinata peste carne, acoperi cu folie de plastic şi laşi aripioarele la frigider 24 de ore, să se marineze.

Încălzeşti grătarul sau o tigaie grill. Frigi aripioarele 15-20 de minute, întorcându-le cât mai des, până se rumenesc şi trec testul cu scobitoarea: când le înţepi, carnea să fie făcută. Dacă le prepari într-o tigaie grill, dai aripioarele la cuptorul încins la 180 de grade, şi le laşi aproximativ 10-15 minute, ca să fii sigură că sunt bine făcute la interior.

Sursa + foto: www.jamieoliver.com

www.jamieoliver.com

Cele mai gustoase aripioare de pui cu sos de smântână FOTO

Cele mai gustoase aripioare de pui cu sos de smântână FOTO

Cele mai bune aripioare picante FOTO

Cele mai bune aripioare picante FOTO

Aripioare picante

Aripioare picante