Bucatini cu somon afumat
Trebuie să prepari o cină rapidă? Fă această reţetă de paste cu somon afumat.
Ingrediente
400 g paste bucatini (sau orice tip de paste preferate)
200 g somon afumat, tăiat felii
120 ml smântână lichidă
50 g unt nesărat
1 ceapă mică
2 căței de usturoi
120 ml supă de legume
zeama de la 1 lămâie
sare și piper
cimbru uscat
Mod de preparare
Gătești pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, într-o oală mare cu apă sărată, până când sunt al dente. Le scurgi și le dai deoparte.
Într-o tigaie mare, topești untul, adaugi ceapa tocată fin și usturoiul mărunțit, le călești până când devin moi și aromate. Pui somonul afumat în tigaie, iar după 2 minute, torni supa de legume și lași să dea în clocot încă 2-3 minute. Reduci focul și adaugi smântâna lichidă. Lași amestecul să fiarbă ușor, câteva minute, pentru a se îmbina aromele. Adaugi zeama de lămâie în sos și condimentezi cu cimbru, sare și piper.
Amesteci ușor pastele fierte în tigaie, până când sunt bine acoperite cu sosul cremos.