Bucatini cu somon afumat

bucatini cu somon jpg

Trebuie să prepari o cină rapidă? Fă această reţetă de paste cu somon afumat.

Ingrediente

400 g paste bucatini (sau orice tip de paste preferate)

200 g somon afumat, tăiat felii

120 ml smântână lichidă

50 g unt nesărat

1 ceapă mică

2 căței de usturoi

120 ml supă de legume

zeama de la 1 lămâie

sare și piper

cimbru uscat

Mod de preparare

Gătești pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, într-o oală mare cu apă sărată, până când sunt al dente. Le scurgi și le dai deoparte.

Într-o tigaie mare, topești untul, adaugi ceapa tocată fin și usturoiul mărunțit, le călești până când devin moi și aromate. Pui somonul afumat în tigaie, iar după 2 minute, torni supa de legume și lași să dea în clocot încă 2-3 minute. Reduci focul și adaugi smântâna lichidă. Lași amestecul să fiarbă ușor, câteva minute, pentru a se îmbina aromele. Adaugi zeama de lămâie în sos și condimentezi cu cimbru, sare și piper.

Amesteci ușor pastele fierte în tigaie, până când sunt bine acoperite cu sosul cremos.