Budincă de carne şi măsline
O alternativă la mâncărurile grele şi cu carne de porc din ultimele zile.
Ingrediente
500 g carne tocată de vită
2 chifle sau ½ pâine
100 ml lapte
1 ceapă mare
1 roşie
ulei de măsline
80 g măsline verzi
2 ouă
sare
piper
1 crenguţă de rozmarin
200 g caşcaval ras
Tai pâinea cubuleţe, torni laptele peste ele şi le laşi să se înmoaie. Toci ceapa cât mai mărunt şi roşia cubuleţe. Căleşti ceapa, adaugi roşiile şi rozmarinul şi mai laşi 2 minute, apoi iei cratiţa de pe foc şi scoţi rozmarinul.
Într-un vas amesteci carnea tocată, pâinea bine stoarsă de lapte, legumele călite, măslinele şi ouăle. Condimentezi cu sare şi piper şi omogenizezi amestecul. Pui compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. Coci în cuptorul încins aproximativ 30 minute, presari caşcavalul ras şi mai laşi la cuptor 10-15 minute.