Cârnaţi Trandafiri

carnati trandafiri jpeg

De pe masa de Crăciun nu pot lipsi cârnaţii. Iată o reţetă de cârnaţi Trandafiri pe care o poţi pregăti chiar la tine în bucătărie.

Ingrediente (8 porţii)

3 kg carne de porc mai grasă 1,5 kg carne de vită 3 căpăţâni de usturoi 1 lingură cimbru uscat 2 linguri boia dulce 1 lingură boia iute 1 linguriţă piper sare grunjoasă 1 linguriţă ienibahar intestine subţiri de porc

Mod de preparare

Speli bine intestinele şi le răzui cu dosul unui cuţit. Tai carnea (şi de porc, şi de vită) bucăţi mici şi o treci prin maşina de tocat. O pui într-un vas mai mare, adaugi usturoiul pisat şi amesteci bine. Dizolvi o lingură cu vârf de sare grunjoasă într-o cană cu apă.

Pui peste carne toate condimentele şi începi să amesteci bine cu mâna, adăugând treptat din saramură. Guşti din când în când din carne, pentru a nu se săra foarte tare. Dacă vrei să iasă mai condimentaţi, mai pui boia iute. Laşi să se întrepătrundă aromele de seara până dimineaţa.

A doua zi, umpli intestinele cu amestecul de carne şi cârnaţii obţinuţi îi ţii la căldură 12 ore, după care-i dai la rece. Îi poţi păstra şi în congelator, tăiaţi bucăţi.