Cea mai simplă reţetă de pui la cuptor

Cea mai simpla reteta de pui la cuptor jpeg

Acest fel de mâncare poate fi preparat cu ciocănele sau pulpe superioare de pui. Vei vedea cât de simplu este: pui toate ingredientele într-o tavă adâncă şi le dai la cuptor. Renumitul bucătar Jamie Oliver ne recomandă această reţetă. Încearcă şi tu!

Cea mai simplă reţetă de pui la cuptor - Ingrediente

busuioc proaspăt, după gust 1 căpăţână de usturoi 1 mână de măsline negre 1 pâine mică ciabatta 8 pulpe superioare sau ciocănele de pui 2 mâini de roşii cherry ulei de măsline 1 ardei iute uscat 8 felii subţiri de şuncă afumată sare piper negru măcinat

Cea mai simplă reţetă de pui la cuptor - Mod de preparare

Preîncălzeşti cuptorul la 180 de grade Celsius. Pregăteşti o tavă de copt adâncă, suficient de mare pentru ca toate bucăţile de pui să aibă loc într-un singur strat.

Alegi frunzele de busuioc, desfaci căpăţâna de usturoi şi scoţi sâmburii măslinelor. Rupi ciabatta în bucăţi potrivite şi le aşezi în tava de copt, alături de pulpe şi ciocănele. Aşezi roşiile cherry, frunzele de busuioc, căţeii de usturoi şi măslinele negre. Stropeşti toate ingredientele cu o cantitate generoasă de ulei de măsline, condimentezi cu sare şi piper, după gust, şi tai ardeiul iute uscat.

Amesteci bine, pentru ca aromele să se combine, apoi aşezi bucăţile de pui deasupra. Dai la cuptorul încins, în prealabil, şi întorci puiul după 30 de minute.

După alte 30 de minute, aşezi şunca peste bucăţile de pui şi mai dai la cuptor încă 15 minute, până când carnea este făcută şi se desprinde uşor de pe oase. O porţie de pui la cuptor poate fi servită alături de o salată verde delicioasă!

Sursa + foto: http://www.jamieoliver.com/

Pulpe de pui la cuptor, cu roşii dulci

Pulpe de pui la cuptor, cu roşii dulci

Pui la cuptor cu legume

Pui la cuptor cu legume

Pui la cuptor, marinat în lapte bătut

Pui la cuptor, marinat în lapte bătut

Pui la cuptor, cu morcovi şi cartofi

Pui la cuptor, cu morcovi şi cartofi

Pui la cuptor cu legume marinate FOTO

Pui la cuptor cu legume marinate FOTO