Ceapă umplută cu carne tocată

shutterstock 72720421 jpeg

Folosită ca suport pentru diverse umpluturi, ceapa devine o legumă sofisticată, deosebit de gustoasă şi incredibil de aspectuoasă dacă este umplută. Ca să te convingi, am pregătit pentru tine această reţetă de ceapa umpluta cu carne tocata.

Preparare: 1 h 30 minute Dificultate: mică 8 porţii

Ingrediente

8 cepe mari roşii

300 g carne macră (de curcan, porc sau amestec vită cu porc)

2 linguri orez

1 ou

3-4 linguri ulei

150 ml vin alb sec

verdeaţă tocată fin

100 g caşcaval ras

sare

piper

Preparare ceapa umpluta cu carne tocata

1.Cureţi foile exterioare ale cepelor, le speli, tai deasupra un căpăcel prin care scoţi cu mare grijă miezul, păstrând doar 2 sau 3 foi ca suport pentru umplutură.

2.Treci prin maşina de tocat carnea împreună cu miezul scos de la cepe, verdeaţa, apoi amesteci cu orezul ales, spălat şi opărit 5 minute în apă cu sare şi scurs, 1 ou, sare şi piper, după gust. La sfârşit, adaugi 2-3 linguri de ulei şi amesteci bine.

3.Umpli cepele cu această compoziţie, apoi le aşezi într-un vas termorezistent uns cu puţin ulei, torni peste ele vin alb sec, acoperi cu capac şi introduci vasul la cuptor pentru circa 40 de minute. În ultimele 10 minute scoţi capacul, presari caşcavalul şi laşi mâncarea să se rumenească frumos deasupra. Serveşti aceasta ceapa umpluta cu carne tocata caldă sau rece.

Tocanita cu legume si soia

Tocanita cu legume si soia

Friptura de porc cu legume

Friptura de porc cu legume

Clatite cu soia si legume

Clatite cu soia si legume

sursa foto: Shutterstock