Chiftele de creier de porc
După Ignat, după sacrificarea porcului, prepară aceste chifteluţe delicioase din creierul de porc. Sunt savuroase, mai ales în combinaţie cu parmezanul ras.
Chiftele de creier de porc - Ingrediente
250 g creier de porc 50 g parmezan ras 1 ceapă potrivită 25 g făină ½ linguriţă sare piper mărar pătrunjel 3 linguri ulei 2 ouă pesmet ulei, pentru prăjit
Chiftele de creier de porc - Mod de preparare
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Toci şi căleşti ceapa în ulei, aproximativ 1 minut. Zdrobeşti bine creierul cu o furculiţă, adaugi ceapa călită, făina, sare şi piper, după gust. Adaugi mărar şi pătrunjel tocat, după gust, pui gălbenuşurile şi parmezanul. Amesteci bine compoziţia, apoi încorporezi albuşurile bătute spumă tare. Omogenizezi uşor, iei din compoziţie câte o linguriţă şi pui pe o hârtie de copt presărată cu pesmet, după ce dai formă rotundă de chiftelele. Le prăjeşti aproximativ 5 minute, în ulei încins, pe fiecare parte. Serveşti chiftelele de creier calde sau reci.
Chiftele umplute cu brânză, în sos de roşii
Chiftele umplute cu brânză, în sos de roşii