Chiftele de curcan umplute cu ciuperci FOTO
Atunci când vrei să dai un plus de savoare chifteluţelor, încearcă această reţetă cu umplutură de ciuperci. Aceste chiftele sunt uşor de preparat, sunt delicioase şi ţin de foame. Poţi să le mănânci în combinaţie cu diverse salate şi garnituri, dar şi alături de o roşie proaspătă sau un castravete, ca aperitiv.
Chiftele de curcan umplute cu ciuperci – Ingrediente (12 chiftele)
Pentru carne:
450 g carne tocată de curcan 1 ceapă mică 1 ou 2 linguri maioneză 40 g pesmet 1 linguriţă sare 1/2 linguriţă sare condimentată 1/4 linguriţă piper măcinat 1 linguriţă usturoi tocat
Pentru umplutura de ciuperci:
350 g ciuperci
1 ceapă mică
1/2 linguriţă mărar tocat
30 g cremă de brânză
1 lingură smântână grasă
1 praf sare
piper, după gust
1-2 linguriţe ulei
40 g pesmet
ulei (pentru prăjit)
Chiftele de curcan umplute cu ciuperci – Mod de preparare
Dai ceapa prin răzătoarea cea mică. Într-un bol, combini carnea tocată de curcan, ceapa rasă, oul, maioneza, pesmetul, sarea, piperul şi usturoiul tocat. Amesteci bine toate ingredientele pentru chiftele şi dai deoparte compoziţia astfel obţinută.
Toci ciupercile, toci ceapa cât mai mărunt. Adaugi ulei într-o tigaie, pui ciupercile şi ceapa şi le căleşti la foc mediu-mare aproximativ 5-7 minute sau până vezi că legumele sunt bine făcute. Amesteci cât mai des.
Condimentezi cu puţină sare şi piper, adaugi mărarul, crema de brânză şi smântâna şi amesteci bine. Le găteşti aproximativ 1 minut la foc mic, apoi laşi compoziţia să se răcească un pic.
Iei puţină carne şi o presezi ca să arate ca o clătită mai groasă. Iei o linguriţă din compoziţia de ciuperci şi o adaugi peste. O modelezi şi le dai chiftelelor formă ovală, închizând astfel umplutura.
Le acoperi complet cu pesmet, adaugi ulei într-o tigaie mare şi când s-a încins, prăjeşti chiftelele, aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Muţi chiftelele într-un vas termorezistent şi le dai acoperite la cuptorul încins, în prealabil, aproximativ 10 minute.
Sursa: valentinascorner.com