Chifteluţe cu brânză

chiftelute cu branza jpeg

Mai toată lumea ştie să facă chiftele, dar nu toţi ştiu să le şi facă speciale. Aceasta este reţeta cu care vei impresiona.

Ingrediente

500 g carne tocată de mânzat 5 linguri ulei 2 linguri de muştar dulce 1 ceapă 200 g fulgi de porumb 400 g mozzarella măsline fără sâmburi ketchup dulce oregano sare piper salvie boia iute

Mod de preparare

Amesteci carnea tocată cu muştarul, uleiul şi ceapa tocată fin. Asezonezi carnea cu sare, piper şi boiaua iute, după gust. Formezi chiftelele, le pui pe un platou, acoperi cu o folie de plastic şi le dai la rece 30 de minute.

Sfărâmi fulgii de porumb şi-i pui într-o farfurie adâncă. Scoţi chiftelele de la frigider şi le dai prin fulgii de porumb sfărâmaţi. Încălzeşti cuptorul şi le pui într-o tavă, pe foaie de copt, 15 minute (dacă le vrei mai făcute, le poţi lăsa mai mult la cuptor). Le întorci de pe o parte pe alta pentru a se rumeni uniform.

Le scoţi, le dai cu ketchup şi aşezi deasupra câte o feliuţă mozzarella. Bagi din nou la cuptor, 7 minute, până când se topeşte uşor mozzarella, apoi le scoţi pe un platou. Aşezi măslinele deasupra brânzei. În momentul servirii, asezonezi chiftelele cu oregano şi le decorezi cu frunze de salvie.