Chifteluțe marocane cu sos

Chifteluțele marocane cu sos sunt un preparat aromat și savuros, care aduce aromele și condimentele specifice bucătăriei marocane.

chiftelute marocane jpg

Ingrediente

500 g carne de berbecuț tocată

2 ouă

1 lingură pesmet

1 ceapă

3 căței de usturoi zdrobiți

1 linguriță coriandru măcinat

1 linguriță boia afumată

1 linguriță rasă de chimion pisat

sare și piper, după gust

Pentru sos:

1 lingură ulei

2 linguri unt

400 g roșii în bulion

150 ml supă de legume

1 legătură coriandru tăiat fin

1 ceapă tăiată mărunt

2 ouă

sare

piper

Mod de preparare

Amesteci într-un bol carnea cu restul ingredientelor tocate și pisate, și potrivești gustul de sare și de piper. Omogenizezi compoziția și o dai la frigider cel puțin două ore. După expirarea timpului, formezi chifteluțele cu mâinile umede și le așezi pe o tavă în care ai întins hârtie de copt. Dai tava la cuptorul încins și le lași aproximativ 30 de minute, până ce sunt rumenite uniform.

Pentru sos, topești untul împreună cu uleiul, adaugi ceapa și o călești cu sare și cu piper, după gust, până când devine sticloasă. Răstorni roșiile, torni supa, amesteci și lași să dea în câteva clocote, adaugi chifteluțele și le mai ții 10-15 minute, ca să se combine aromele, apoi pui ouăle, unul câte unul, le ții să se închege albușul și oprești focul. Presari coriandrul și poți servi.