Chifteluţe ruseşti
Chiar dacă nu există documente care să dezvăluie adevăratele reţete medievale, unele din acestea rămân nepieritoare.
Pentru chifteluţe ai nevoie de următoarele ingrediente
500 g carne tocată de pui ½ franzelă 1 ceaşcă lapte 2 linguri unt sare 3 linguri pesmet 100 g smântână 1 linguriţă făină 1 legătură pătrunjel tocat piper măcinat 1 ceapă mare
Cureţi ceapa, o tai mărunt, apoi o căleşti în unt topit şi o amesteci cu carnea tocată, franzela înmuiată în lapte şi fărâmiţată bine. Sărezi şi piperezi, după gust. Din acest amestec, faci chifteluţe cu mâna umedă, le dăi prin pesmet şi le prăjeşti în unt.
Pui cotletele într-o cratiţă mai lată, acoperi cu smântână şi laşi să fiarbă la foc mic, 10 minute. Dacă se desface smântâna, adaugi puţină făină. Când sosul a scăzut puţin, iei cratiţa de pe foc şi presari peste cotlete verdeaţă tocată mărunt.
Serveşti preparatul cald.