Chifteluțe suedeze cu sos

Chifteluțele suedeze cu sos sunt un preparat popular în Suedia, cunoscut pentru textura lor moale și gustul savuros.

chiftelute suedeze cu sos jpg

Ingrediente

Pentru chifteluțe

250 g cane de vită tocată

250 g carne de porc tocată

1 ceapă tăiată mărunt

1 ou

100 g pesmet

50 ml lapte

2 căței de usturoi zdrobiți

sare, după gust

piper, după gust

1/2 linguriță ienibahar

Pentru sos:

50 g unt

1 lingură muștar

200 ml smântână pentru gătit

250 ml supă de vită sau de legume

3 linguri făină

sare și piper

Mod de preparare

Într-un castron, amesteci carnea cu restul ingredientelor. Omogenizezi compoziția și formezi din ea chifteluțe pe care le așezi într-o tavă tapetată. Le dai la cuptorul încins pentru 25 de minute, apoi le întorci și le mai lași încă 10 minute. Le scoți și le lași la răcit.

Pentru sos, topești untul într-o tigaie, adaugi în ploaie făina, amestecând continuu, ca să nu se formeze cocoloașe, torni supa fierbinte, amesteci, apoi smântâna, muștarul, sare și piper, după gust. Amesteci și ții pe foc la fiert până când obții un sos fin și mai gros, apoi așezi chifteluțele deasupra pentru servire.