Chili con carne. Tocană mexicană

chili con carne  tocana mexicana jpeg

Este momentul potrivit pentru a face o călătorie culinară peste mări şi ţări tocmai în veselul şi căldurosul Mexic. Aşa că, pentru cei care iubesc gustul iute în bucate, ni s-ar părea potrivit să preparăm această tocană mexicană, sau, pe numele său original, chili con carne.

Chili con carne. Tocană mexicană - Ingrediente (4 porţii)

600 g carne de vită 400 g boabe de fasole fiartă 250 ml pulpă de roşii din conservă 1 ceapă mare 1 morcov 1 ardei verde iute 2 căţei de usturoi 1 praf de chili 400 ml supă de legume sau de carne 3 linguri ulei sare piper

Chili con carne. Tocană mexicană - Cum se prepară

Se taie carnea cubuleţe şi se prăjesc pe toate părţile, apoi se scot şi în locul lor se căleşte ceapa tocată mărunt şi morcovul trecut pe răzătoarea mare. Se adaugă din nou carnea, supa de carne sau de legume şi se lasă să fiarbă acoperit, la foc mic, circa 40 de minute, ­până când carnea ­este foarte bine pătrunsă. ­Dacă e nevoie, se mai adaugă apă caldă.

Se adaugă fasolea fiartă, pulpa de roşii, căţeii de usturoi, întregi sau tăiaţi felii, ardeiul tăiat sau întreg, praful de chili, sare şi piper, după gust. Se lasă să fiarbă totul, la foc mic, încă 15 minute. Se poate servi ca atare sau cu garnitură de orez fiert.