Ciocănele de pui a la Dijon

ciocanele de pui a la Dijon jpeg

Atunci când pregăteşti ceva delicios pentru mesele festive, fie că este vorba de o simplă cină în doi sau de o reuniune de familie, de ziua de naştere a cuiva drag, poţi încerca o reţetă deosebită. Noi îţi recomandăm ciocănele de pui a la Dijon, pe care le poţi prepara în doar 50 de minute.

Ingrediente (4-6 porţii)

8-12 ciocănele de pui 1 kg fasole păstăi 4 linguri muştar Dijon 1 ceapă 1 pahar maioneză 4 linguri făină 1/4 pâine neagră 1 pahar ulei 4 linguri parmezan ras 1/4 lămâie sare, după gust piper măcinat, după gust 1 legătură pătrunjel frunze

Mod de preparare

Cureţi ciocănelele de fulgi şi oasele mici, le speli şi le usuci în prosoape de hârtie. Pregăteşti un sos din maioneză, muştar de Dijon, ceapă tocată fin, sare, zeamă de lămâie şi pătrunjel tocat.

Treci carnea prin făină, apoi prin sosul picant. Laşi ciocănelele pe un platou şi pregăteşti parmezanul. Treci pâinea prin răzătoarea mică, o amesteci cu parmezan şi piper măcinat, apoi dai carnea prin acest amestec şi o prăjeşti în ulei încins.

Scoţi ciocănelele pe prosoape de hârtie, pentru a absorbi excesul de grăsime, apoi le aşezi pe farfurii, alături de o garnitură de fasole verde fiartă şi scursă.

Sursa: Sosuri, dressinguri şi condimente / Maria Cristea Şoimu, Bucureşti, Mara Books & Publishing, 2016. Foto: www.pauladeen.com