Ciorbă de curcan

ciorba de curcan jpg

Ciorba e nelipsita de pe mesele românilor, dacă e facută ca la carte va fi pe placul tuturor.

Ingrediente

500 g carne de curcan

2 roșii

1 ceapă mare

1 țelină mică

2 cartofi

1 frunză dafin

1 linguriță cimbru uscat

1 ardei gras roșu

1 legătură leuștean

2 morcovi

sare

piper

500 ml borș

1,5 litri apă

ulei, pentru călire

Mod de preparare

Tai carnea bucăți mai mici și înlături excesul de grăsime. Încingi puțin ulei într-o oală mare și călești ceapa până devine ușor aurie. Pui carnea și o călești ușor pe toate părțile până când se rumenește. Adaugi morcovii, cartofii, țelina, ardeiul gras, tocate cubulețe și le călești împreună cu carnea câteva minute.

Torni apa, adaugi roșiile tocate, frunza de dafin și cimbrul. Condimentezi cu sare și piper după gust și lași ciorba să fiarbă la foc mic, 30-40 de minute sau până când legumele și carnea sunt fierte. Adaugi borșul și mai lași să clocotească câteva minute. La final, presari leușteanul și îndepărtezi frunza de dafin.