Ciorbă de porc

ciorba de porc jpeg

Dacă nu mănânci porc, pentru că e o carne mai grea, poţi face ciorba cu pui, găină, curcan sau cu viţel.

Ingrediente (6 porţii) 500 g carne porc 2 dovlecei 1 ceapă 1 morcov 1 păstârnac ½ ţelină 2 linguri orez 200 g suc de roşii proaspăt (sau din conservă) 3 linguri zeamă de lămâie pătrunjel verde tocat frunze verzi de ţelină tocate sare piper

Mod de preparare

Porţionezi carnea, o pui la fiert în patru litri de apă, iei spuma formată. Toci ceapa, cureţi morcovul, păstârnacul şi ţelina, le dai prin răzătoarea mare, dovleceii îi tai cubuleţe, pui în oală şi laşi să fiarbă 20 de minute, la foc mic.

Adaugi orezul spălat bine, sare şi piper, după gust, şi mai fierbi 15 minute. Torni sucul de roşii şi, când legumele sunt bine fierte, potriveşti gustul cu zeama de lămâie, adaugi pătrunjelul şi frunzele de ţelină tocate şi iei ciorba de pe foc. Opţional, poţi adăuga smântână în momentul servirii.