Ciorbă de văcuţă

ciorba de vacuta jpeg

ţi-e dor de aroma unei ciorbe de văcuţă preparată cu borş? Nu mai pierde timpul şi dă fuga în bucutărie pentru a o prepara.

Ingrediente

600 g antricot de vită 1 rasol de vită 2 cartofi 1 ceapă 1 rădăcină pătrunjel 2 morcovi 1 ţelină mică 1 legătură leuştean 100 g mazăre boabe un plic de borş pudră sare

Mod de preparare

Fierbi carnea tăiată cubuleţe şi rasolul în 3-4 litri de apă cu puţină sare, adunând spuma care se formează. Completezi cu apă din când în când şi laşi să fiarbă, la foc potrivit, circa o oră şi jumătate. Cureţi zarzavatul, îl tai cubuleţe sau după dorinţă, ceapa o tai mărunt şi adaugi totul în ciorbă. După 20 de minute, adaugi cartofii tăiaţi cuburi şi mazărea. Mai laşi 15 minute, până cartofii sunt fierţi.Pui borşul pudră şi sare după gust şi laşi să mai dea în câteva clocote. Închizi focul şi presari leuşteanul tocat.