Clătite cu carne tocată

clatite cu carne tocata jpeg

Clătitele ne pot scoate oricând din impas dacă vrem să impresionăm cu un rezultat apetisant!

Ingrediente Pentru clătite 2 ouă 250 ml lapte 170 g făină 1 lingură ulei sare

Pentru umplutură

1 ceapă mică

3 roşii

200 g carne tocată, slabă

2 căţei usturoi

1 lingură ulei

sare

piper

2 linguri rozmarin

Mod de preparare

Amesteci ouăle cu laptele şi puţină sare, adaugi treptat făina şi omogenizezi până obţii un aluat subţire, apoi adaugi uleiul. Încingi tigaia, o ungi cu puţin ulei şi coci clătite mai groase.

Căleşti ceapa tocată şi usturoiul zdrobit în uleiul încins, adaugi carnea tocată şi fierbi înăbuşit. Când carnea este pătrunsă, adaugi roşiile curăţate de coajă şi date prin răzătoarea mare, sare, piper şi rozmarinul şi mai laşi să fiarbă 5-10 minute. Umpli clătitele cu amestecul de carne, le împachetezi în patru, apoi le frigi pe ambele părţi în tigaia încinsă.