Clătite cu pui, ciuperci şi smântână

Food Moor Sunshine Dec03 jpeg

Clătite. Uşor de preparat şi pot fi cu diverse umpluturi: sărate sau dulci. Iată propunerea noastră de azi:

Ingrediente

Pentru aluatul de clătite

500 ml apă minerală 2 ouă 1 praf de sare 250 g făină

Pentru umplutură

500 g ciuperci

1 pipet de pui

2 cepe

1 ardei gras verde

2 linguri ulei

1 lingură paste de tomate

2 linguri smântână

50 ml vin alb

1 legătură pătrunjel

sare

piper

Mod de preparare

Se fac opt clătite care se ţin la cald. Ciupercile se spală, se curăţă şi se taie mărunt. Ceapa şi ardeiul se curăţă şi se taie julien. Pipetul de pui se spală, se curăţă de pieliţă, dacă are, şi se taie fâşii.

Într-o cratiţă, se pune uleiul la încins şi se rumenşte pipetul de pui. Acesta se scoate şi se pun ceapa şi ardeiul, care se călesc până se înmoaie. Se adaugă ciupercile, pieptul de pui, sare, piper, vinul şi se lasă pe foc până scade zeama.

Se adaugă pasta de tomate şi se mai lasă câteva minute. Se ia cratiţa de pe foc, se pun smântâna şi pătrunjelul tocat. Se umplu clătitele cu cimpoziţia de ciuperci şi se servesc calde, ca aperitiv.

sursa foto: Northphoto