Coaste de miel cu legume sotate
Delicioasele coaste de miel pot fi servite alături de o garnitură de legume sotate la masa de Paşte. Reţine: când alegi carnea de miel, ţine cont ca aceasta să fie elastică, de culoare rozalie, iar grăsimea să fie albă şi tare.
Ingrediente
Pentu friptură
2 kg coaste de miel 8 căţei de usturoi 4 linguri ulei 2 linguriţe oţet balsamic 1 lămâie 1 linguriţă cimbru uscat 200 ml vin roşu sare piper
Pentru garnitură
2 morcovi
400 g mazăre
sare
2 linguri ulei
pătrunjel
Cum se prepară aceste coaste de miel cu legume sotate
Cu o seară înainte, marinezi carnea. Zdrobeşti căţeii de usturoi, îi amesteci cu uleiul, adaugi cimbrul, oţetul balsamic, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust. Ungi coastele de miel cu acest amestec şi le laşi peste noapte, în frigider.
A doua zi, pui carnea şi marinata în tavă, torni vinul, acoperi tava cu folie şi o dai la cuptor până când se pătrunde. Dai folia la o parte şi laşi friptura să se rumenească 30 de minute.
Încingi uleiul, adaugi morcovii curăţaţi şi tăiaţi şi mazărea. Pui sare după gust şi laşi câteva minute să se înmoaie legumele, apoi dai deoparte. Serveşti coastele cu legumele sotate şi pătrunjel tocat.
Foto: Profimedia