Cordon bleu reţeta originală

cordon bleu reteta original jpeg

Dacă vrei să pui mâncăruri deosebite pe masa de Paşte, iată reţeta originală de cordon bleu. Cu acest nume sunt denumiţi cei mai renumiţi bucătari francezi şi cele mai bune feluri de mâncare. La noi, cordon bleu înseamnă un şniţel de pui, umplut cu şuncă de Praga şi caşcaval.

Cordon bleu este un şniţel perfect pentru masa de sărbători, dar este şi o mâncare uşoară, pe care să o preparaţi oricând aveţi poftă de ceva bun.

Ingrediente Cordon bleu reţeta originală:

- 4 felii mari de piept de pui, de 100-120 de grame fiecare

- 100 de grame sau 4 felii de şuncă de Praga sau ce şuncă preferaţi

- caşcaval felii

- 3 ouă

- pesmet

Mod de preparare Cordon bleu reţeta originală:

Pentru a umple pipetul de pui, aveţi nevoie de felii mai groase, pe care să le tăiaţi la mijloc şi pe care să le puteţi umple apoi. Cel mai bine este să cumpăraţi un piept de pui mai mare şi să tăiaţi cum consideraţi feliile de pui mai groase.

Fiecare felie groasă de pui se taie la mijloc şi se face ca un fel de buzunar. În acest buzunar, se pun o felie de şuncă şi una de caşcaval. E bine să se pregătească un bol cu ouăle bătute şi unul cu pesmet. După ce s-au umplut toate feliile de pui, se trec prin ou şi apoi prin pesmet. Cine le vrea mai crocante, se pot trece de două ori prin ele.

Aveţi grijă să nu se rupă feliile şi cel mai important, să nu iasă ce este în buzunar. Dacă sunt prea deschise buzunarele, cel mai bine este să se folosească scobitorile, care să le închidă bine. Apoi, acestea se prăjesc într-o tigaie cu ulei cald şi se las la foc mic pentru a se prăji bine pe interior.

După ce se prăjesc toate feliile, acestea se scot şi se pun pe o farfurie tapetată cu prosoape de hârtie pentru a absorbi tot uleiul.