Curry indian cu pui

curry indian de pui jpeg

Bucătăria indiană este prea puţin cunoscută la noi. Şi foarte puţin apreciată. Nu deloc grea şi este şi foarte gustoasă. Important este să ştii ce condimente să combini şi cât de iute vrei să fie.

Curry indian cu pui - Ingrediente

1 piept de pui mare 1 lingură ulei 2 cepe mari 1 lingură ghimbir proaspăt, tocat mărunt sau ras 2 căţei de usturoi zdrobiţi 2 linguriţe pudră de curcuma 1 linguriţă praf de curry 350 ml pulpă de roşii 250 ml lapte de cocos 5 cuişoare 3 seminţe de cardamom 1 baton de scorţişoară sare piper

200 ml smântână

2 linguri zeamă de lămâie

1 praf de scorţişoară

Curry indian cu pui - Cum se prepară

Se amestecă, într-un castron, smântâna cu zeama de lămâie şi praful de scorţişoară. Se porţionează pieptul de pui, se pudrează cu puţină sare şi se aşază în sosul de smântână, având grijă să fie bine acoperit. Se lasă la marinat circa două ore.Se scoate carnea din sos, se scurge de sosul în care a fost marinată şi se prăjeşte în uleiul bine încins, pe toate părţile, având grijă să nu se rumenească, apoi se scoate deoparte.În locul cărnii, se călesc ceapa tocată mărunt, usturoiul zdrobit şi ghimbirul mărunţit. Când încep să-şi schimbe culoarea, se adaugă pudra de curcuma şi praful de curry. Se reintroduce carnea, se adaugă pulpa de roşii, laptele de cocos, cuişoarele, seminţele de cardamom, batonul de scorţişoară, sare şi piper, după gust şi se lasă la fiert, circa 20 de minute, la foc mic. Se serveşte cald.