Dovlecei umpluţi cu carne de pui

dovlecei umpluti cu carne de pui jpeg

Aceşti dovlecei umpluţi cu carne de pui, sau „bărcuţe“ umplute cu carne, sunt un preparat deosebit de aromat. Are un conţinut sărac de carbohidraţi, dar foarte bogat în proteine, ceea ce este perfect pentru o cină!

Dovlecei umpluţi cu carne de pui - Ingrediente (4 porţii)

4 dovlecei de mărime medie 500 g carne de pui tocată ¼ linguriţă sare ¼ linguriţă piper 2 căţei de usturoi, pisaţi 1 cană sos pentru paste ¼ cană parmezan răzuit ½ cană mozzarella răzuită busuioc

Dovlecei umpluţi cu carne de pui - Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi o tavă cu ulei. Aşază o tigaie mare la flacără medie. Pune carnea de pui şi amestecă în ea cu o lingură de lemn. Adaugi sare şi piper. Laşi pe foc 8-10 minute, până când se pătrunde carnea. Amestecă din când în când.

Dai focul mai încet. Adaugi usturoiul peste carne. Laşi un minut şi amesteci mereu. Adaugi sosul pentru paste, mai laşi pe foc 3 minute, amestecând din când în când.

Cât timp se găteşte carnea, taie dovleceii pe jumătate, pe lungime. Foloseşte o linguriţă şi elimină seminţele. Pune dovleceii în tavă cu partea tăiată în sus. Folosindu-te de o lingură, aşază din compoziţie în fiecare jumătate de dovlecel. Presează puţin cu o lingură. Presară parmezan pe deasupra, apoi mozzarella. Acoperă tava cu o folie de copt şi lasă la copt 35 de minute. presară busuioc şi serveşte.

sursa: http://www.thewholesomedish.com/

Dovlecei gratinaţi cu roşii uscate şi parmezan

Dovlecei gratinaţi cu roşii uscate şi parmezan

Chiftele de dovlecei

Chiftele de dovlecei

Gogoşi de dovlecei

Gogoşi de dovlecei