Fajitas cu pui şi sos de usturoi
Ultima reţetă din seria celor inspirate din meniurile mexicane. Aşa că profitaţi de ea chiar acum!
Ingrediente (4 porţii) 4 foi de lipii 3 roşii potrivite 1 ardei gras roşu 1 ardei gras galben 1 dovlecel ½ salată verde 350 g piept de pui 200 g telemea proaspătă de vacă 2 cepe potrivite 1 cartof potrivit 1/2 legătură de pătrunjel sare piper ulei
Pentru sos
3 linguriţe de smântână
6 căţei de usturoi
1 legătură de pătrunjel
2 linguri ulei de măsline
sare
piper
Mod de preparare
Pentru umplutură, cureţi, speli legumele şi le tai cubuleţe. Speli verdeaţa şi o tai. Speli carnea de pui şi o usuci pe şerveţele de bucătărie. Condimentezi carnea cu sare şi piper. Încingi puţin ulei într-o tigaie de teflon şi prăjeşti pieptul de pui. Îl tai cubuleţe şi-l pui într-un castron pe care-l acoperi cu un capac.
Sotezi legumele tăiate cubuleţe în ulei şi apoi le pui într-un castron pe care îl acoperi. Tai telemeaua proaspătă de vacă.
Pentru sos, pisezi bine căţeii de usturoi, îi amesteci cu uleiul de măsline până se leagă, condimentezi cu sare şi piper, după gust. Adaugi smântâna, pătrunjelul tocat mărunt şi amesteci până când sosul capătă o consistenţă omogenă.
Încălzeşti puţin lipiile într-o tigaie de teflon. Le ungi cu o lingură cu sos de usturoi şi pătrunjel, adaugi câteva cubuleţe de pui, 2-3 linguri cu umplutura de legume călite, salată verde, câteva frunze de pătrunjel şi 3-4 cubuleţe de telemea proaspătă de vacă. Rulezi lipia şi o serveşti caldă.