Fasole cu cârnaţi afumaţi
Pentru ca acest preparat să fie cât mai aromat este recomandat să-l fierbi într-o oală cu capac, la foc mic, pentru a se pătrunde gusturile. Aşadar, o să faci măcar o porţie de fasole cu cârnaţi afumaţi?
De ce ai nevoie pentru fasole cu cârnaţi afumaţi
2 felii bacon
1 ceapă
2 căţei de usturoi
2 cârnaţi afumaţi
2 linguri ulei
600 g fasole fiartă
100 g ketchup
2 linguri zahăr brun
2 linguri oţet de mere
2 linguri muştar
½ lingură sos tabasco
Cum se prepară fasole cu cârnaţi afumaţi
Dai drumul la cuptor. Încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti baconul tăiat bucăţi, după care-l scoţi pe şervete de hârtie. Adaugi ceapa tocată, iar după ce a devenit sticloasă, cârnaţii feliaţi şi usturoiul pisat. Ţii pe foc câteva secunde, dai deoparte şi răstorni într-un vas de lut. Adaugi restul ingredientelor şi amesteci, după care dai vasul la cuptor, lăsând să fiarbă 15-20 de minute acoperit, după care descoperi şi mai ţii la cuptor până ce se îngroaşă compoziţia.
Sursa foto http://spicysouthernkitchen.com