Ficat la grătar
Vara asta, încinge grătarul şi profită de substanţele nutritive care se găsesc în ficatul de porc, precum vitamina A şi fier. Printre beneficiile pe care le are asupra sănătăţii se numără şi faptul că are un conţinut bogat de vitamine şi minerale, inclusiv proteine şi lipide. Cu toate acestea, nu este recomandat să consumi cu regularitate ficat de porc, deoarece conţine un nivel foarte mare de colesterol.
Ingrediente
300-400 g ficat 3-4 linguri unt 1 linguriţă verdeaţă tocată sare piper
Mod de preparare
Cureţi ficatul, îl tai felii, îl condimentezi cu piper, după gust, dar nu şi cu sare. Ungi feliile cu unt sau puţin ulei, le pui pe grătarul încins şi le frigi rapid, câte 5 minute pe fiecare parte. Le potriveşti de sare înainte să le iei de pe grătar. Aşezi bucăţile de ficat pe o farfurie şi presari verdeaţă tocată mărunt şi sare, după gust.
PONT: ficatul la grătar poate fi servut cu piure de cartofi sau din alte legume (precum acest piure de ţelină şi păstărnac) şi salată de castraveţi ori altă salată de crudităţi.
Foto: pinoy-cooking.com