Ficăţei de curcan cu sos de vin şi coniac
Reţeta este la fel de delicioasă dacă în loc de ficăţei de curcan, foloseşti ficăţei de pui. Cina din această seară, ar putea fi o mâncare de ficăţei de curcan cu sos de vin şi coniac şi cu garnitură de legume. Şi gustos şi săţios!
Ficăţei de curcan cu sos de vin şi coniac - Ingrediente (4 porţii)
400 g ficat de gâscă sau de curcan 3 linguri ulei 75 ml vin roşu 100 ml coniac
1 morcov mare
1 fir de praz
1 ţelină
5-6 ciuperci (champignon)
2 linguri unt
sare
Ficăţei de curcan cu sos de vin şi coniac - Mod de preparare
Se pune ficatul în apă puţin sărată şi se ţine aproximativ o oră. Se şterge cu un prosop, se aşază într-un vas cu ulei şi se introduce în cuptor, la foc potrivit, până se rumeneşte puţin. Când este aproape pătruns, se adaugă vinul, coniacul şi se lasă să fiarbă până scade bine sosul.
Separat, se fierb în apă cu sare şi o lingură de unt morcovul şi ţelina, iar ciupercile se sotează separat, feliate sau întregi, cu restul de unt. Se aşază ficatul cald pe un platou de servit şi se garniseşte cu bastonaşe de morcov, cubuleţe de ţelină, ciuperci sotate în unt şi rondele de praz verde. Se serveşte imediat.