Frigărui cu rulouri de bacon
Propunerea noastră de azi este tocmai potrivită pentru un festin în aer liber la grătar. Aşa că, lăsaţi grătarele să sfârâie!
Dificultate mică Preparare 45' Pentru 4 porţii
Ingrediente
200 g bacon feliat
3 cepe albe
8-10 roşii cherry
2 dovlecei (zucchini) foarte tineri
1 ardei gras
1 vânătă mică, lunguiaţă
busuioc uscat
rozmarin uscat
cimbru uscat
sare
piper
Pentru garnitură
ketchup dulce sau picant
Mod de preparare
Cureţi cepele şi le tai sferturi, cureţi ardeiul de seminţe, îl tai bucăţi şi îndepărtezi fâşii intermitente din coaja dovleceilor, apoi îi tai felii de circa 1 cm.
Speli roşiile, le usuci cu prosoape absorbante, iar vânăta o tai felii groase de 1 cm şi apoi fiecare felie o tai în două. Înfigi pe ţepuşe metalice legumele, intercalate cu felii de bacon rulate cu câte o felie de dovlecel sau o jumătate de roşie în interior.
Presari peste frigărui un mix de condimente (busuioc, rozmarin, cimbru, sare şi piper), după gust. Aşezi frigăruile pe grătarul bine încins şi le rumeneşti câte 2-3 minute pe toate părţile. Le serveşti calde, alături cu ketchup dulce sau picant, după preferinţă.