Frigărui de pui cu sos pesto şi roşii cherry FOTO

Frigarui de pui cu sos pesto si rosii jpeg

Aceste frigărui de pui sunt pur şi simplu perfecte pentru o zi de vară, când faci un grătar cu prietenii sau familia. Le poţi da un plus de savoare cu un sos pesto delicios şi cu câteva roşii mici. Le poţi servi la cină, în orice seară a săptămânii, cu o salată mare alături sau cu paste.

Ingrediente (8 porţii)

20 grame frunze de busuioc proaspete, tocate 1 căţel de usturoi 25 g parmezan ras sare grunjuoasă, după gust piper, după gust 3 linguri ulei de măsline 500-600 grame piept de pui 24 de roşii cherry 16 beţişoare pentru frigărui

Mod de preparare

Într-un blender, mixezi busuiocul, usturoiul, parmezanul, condimentezi cu sare şi piper şi amesteci până la omogenizare. Adaugi treptat uleiul de măsline în timp ce amesteci în recipientul blenderului.

image

Tai cubuleţe pieptul de pui şi dai la o parte pieliţa. Combini carnea crudă cu sosul pesto şi laşi la marinat câteva ore, într-un bol.

image

Înmoi beţişoarele pentru frigărui în apă, cel puţin 30 de minute. Înfigi, pe rând, carnea de pui, apoi roşiile cherry şi obţii 8 perechi de frigărui.

image

Încingi grătarul (fie pe lemne, fie pe cărbuni), îl cureţi şi îl ungi bine cu ulei. Aşezi frigăruile de pui pe suprafaţa încinsă şi le frigi aproximativ 3-4 minute, le întorci şi continui să le frigi până când carnea este pătrunsă, aproximativ 2-3 minute.

image

Sos pesto

Sos pesto