Frigărui din piept de pui cu salată de cuşcuş

frigarui cu salata de cuscus jpeg

În doar 35 de minute, vei obţine o mâncare delicioasă. Dacă îţi place pieptul de pui, merită să încerci această reţetă aprobată de bucătarul Jamie Oliver.

Frigărui din piept de pui cu salată de cuşcuş – Ingrediente

150 g fasole verde 150 g cuşcuş 1 legătură pătrunjel verde 200 g roşii ½ ceapă roşie 2 piepţi de pui 1 lămâie 2 crenguţe rozmarin ulei 200 g iaurt natural, degresat 25 g nuci sare piper

Cum se prepară frigăruile din piept de pui cu salată de cuşcuş

Fierbi apă într-un vas, până dă în clocot. Între timp, cureţi şi tai fasolea verde în bucăţi de 3 cm lungime, apoi o adaugi în oală. Fierbi tecile 3-4 minute, până se înmoaie. Le scoţi cu o paletă şi le aşezi într-o farfurie.

Pui cuşcuşul într-un bol, torni 225 ml de apă clocotită, acoperi cu o farfurie şi îl dai deoparte.

Alegi şi tai fin frunzele de pătrunjel, toci roşiile şi apoi descojeşti şi tai ceapa roşie. Afânezi cuşcuşul cu o furculiţă, apoi îl amesteci cu pătrunjelul, roşiile, ceapa, fasolea verde şi jumătate din cantitatea de zeamă de lămâie.

Pui pieptul de pui pe un tocător, îl acoperi cu folie alimentară şi îl baţi uşor cu fundul unei tigăi grele.

Îndepărtezi folia de plastic şi razi coaja de lămâie peste carne. Alegi şi toci frunzele de rozmarin, apoi le presari peste pieptul de pui. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, stropeşti cu 1 linguriţă de ulei şi apoi întorci bucăţile de piept de pui pe partea cealaltă, ca să le acoperi cu condimente.

Înfigi trei scobitori, pe orizontală, în fiecare piept de pui (dacă sunt prea lungi, tai scobitorile în două).

Storci restul de zeamă de lămâie într-un bol, încorporezi iaurtul degresat şi condimentezi după gust cu sare şi piper.

Încingi o tigaie la foc mediu şi adaugi nucile caju. Le prăjeşti uşor, le scoţi şi le toci grosier.

Pui din nou tigaia pe foc, cu 1 lingură de ulei, adaugi pieptul de pui şi îl prăjeşti 8-10 minute, până se pătrunde carnea, întorcându-l din când în când.

Condimentezi cuşcuşul, îl pui pe farfurii şi adaugi nucile caju tocate, aranjându-le în grămezi mici lângă cuşcuş.

Feliezi pieptul de pui printre scobitori, apoi aşezi 3 bucăţi pe fiecare farfurie. Serveşti frigăruile cu sosul de iaurt şi le dai prin nucile caju crocante.

Sursa: jamieoliver.com

jamieoliver.com